Χρυσή Λίρα Αγγλίας 2005

Μία δυναμική εκδοχή του χρυσού είναι η χρυσή αγγλική λίρα! Ένα αγγλικό νόμισμα κατασκευασμένο στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο όπου η γνησιότητά του φαίνεται κυρίως από τα καράτια, το βάρος κ το μέγεθός του!
Η τιμή μιας χρυσής λίρας επιρεάζεται από την τιμή του χρυσού που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή.

Υπάρχουν όμως κ κάποιες εκδόσεις πιο σπάνιες κ συνήθως τις βλέπουμε σε δημοπρασίες, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή αυτών των λιρών ανεβαίνει κατά πολύ σε σχέση με την τιμή της κοινής αγγλικής λίρας!

Πρώτη Χρυσή Λίρα Αγγλίας στην ιστορία
Η πρώτη λίρα κόπηκε το 1817 στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο όπως είπαμε, με βάρος 8 γραμμαρίων κ 22 καρατίων! Είχε την μορφή ενός κανονικού νομίσματος. Στην μία πλευρά ο Ιταλός χαράκτης Benedetto Pistrucci χάραξε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου μαζί με τον δράκο για να κάνει την λίρα να φαίνεται ξεχωριστή κ δυναμική ενώ από την άλλη πλευρά της είχε κάποιον βασιλιά ή βασίλισσα!!

Η κυκλοφορία των χρυσών αυτών λιρών σταμάτησε για ένα διάστημα με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κ έως το 1957 δεν εκδόθηκαν αλλες λίρες.

Τα χρυσά αυτά νομίσματα αντικαταστάθηκαν από χαρτονόμισματα. Μετά το 1957 όμως ξεκίνησε πάλι η έκδοση χρυσών λιρών όχι ως κοινό νόμισμα αλλά ως επενδυτικό, κ συνεχίζεται μέχρι σήμερα!

Πολλοι συλλέκτες και επενδυτές χρυσού στρέφονται στην αγορά αγγλικών χρυσών λιρών ως επένδυση. Επίσης κ πολλοί απλοί πολίτες καταφεύγουν στην αγορά λιρών για να προστατέψουν κ να αξιοποιήσουν τα χρήματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού η χρυσή λίρα Αγγλίας δεν χάνει ποτέ την αξίας της!!!

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Τι είναι τα χρυσά νομίσματα;

Τι είναι τα χρυσά νομίσματα;

Δεν υπάρχει χρόνος σαν τον παρόν για να επενδύσεις σε χρυσά νομίσματα.Παραμένουν μια εξαιρετικά προσοδοφόρα επενδυτική επιλογή για χιλιάδες χρόνια. Τα κέρματα χρυσού μοιάζουν με τα νομικά νομίσματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, καθώς έχουν το ίδιο σχήμα - είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χρυσή Λίρα: Ο Κυρίαρχος των Επενδυτικών Νομισμάτων

Χρυσή Λίρα: Ο Κυρίαρχος των Επενδυτικών Νομισμάτων

Η Χρυσή Λίρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα χρυσό επενδυτικό νόμισμα. Είτε αγοράστηκε για τη δική του συλλογή είτε ως μακροπρόθεσμη επένδυση, έχει μια γοητεία που ξεπερνά την αξία του χρυσού και αφηγείται ένα κομμάτι της βρετανικής ιστορίας. Πολύ συχνά, το να...

Διαβάστε Περισσότερα
Χρυσά νομίσματα Meskuk

Χρυσά νομίσματα Meskuk

Ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία τουρκικών χρυσών νομισμάτων, τα χρυσά νομίσματα Meskuk ξεχωρίζουν ως μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στη σύγχρονη Τουρκία.Αυτά τα νομίσματα είναι γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα, καθαρότητα και την εγγύηση γνησιότητας που...

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινοποίηση

Καλέστε μας