Χρυσή Λίρα Αγγλίας 2005

Η λίρα στερλίνα έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάκαμψη έναντι του ευρώ αυτή την εβδομάδα, αλλά πρέπει να κλείσει την ημέρα κοντά ή πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα για να σταθεροποιήσει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Η συναλλαγματική ισοτιμία λίρας προς ευρώ είναι τώρα στο 1,1650, που αποτελεί το χαμηλότερο άκρο του εύρους του 2024.
Δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:

1) μπορεί να υπερασπιστεί τη γραμμή, κάτι που θα του επιτρέψει να αποκατασταθεί στα επίπεδα μεταξύ 1,1650 και 1,1720.

2) Ξεθωριάζει κάτω από το 1,1650, μετατρέποντας αυτό το επίπεδο σε στρώμα αντίστασης, παγιδεύοντάς το τελικά σε ένα νέο, χαμηλότερο εύρος.

Σημειώνουμε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία έχει ανακάμψει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών μετά από μια σύντομη πτώση κάτω από αυτήν την περασμένη Παρασκευή, η οποία ήταν ένα προειδοποιητικό σήμα για την αύξηση της πίεσης πωλήσεων και την έναρξη μιας πτωτικής τάσης. Αυτό ήταν ένα ψευδές διάλειμμα, το οποίο θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα της στερλίνας έναντι του ευρώ στο μέλλον.

Η ανάκαμψη υποδηλώνει ότι η λίρα είναι αρκετά ισχυρή για να αντισταθεί σε μια πτωτική τάση έναντι του ευρώ, αλλά θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε μια περίοδο κάτω των 1,1650 επιπέδων τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η σημερινή δράση των τιμών.

Προς το παρόν, αναμένουμε ότι τα κέρδη θα είναι περιορισμένα καθώς οι αγορές περιμένουν την κατεύθυνση της κεντρικής τράπεζας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δηλώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά το ευρώ θα δεχόταν πίεση εάν αυτό ακολουθηθεί από μια άλλη μείωση τον Ιούλιο, η οποία φαίνεται να είναι μια ενεργή συζήτηση επί του παρόντος.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Ποια Χρυσή Λίρα αξίζει περισσότερο;

Ποια Χρυσή Λίρα αξίζει περισσότερο;

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της νομισματικής Χρυσής Λίρας και της επενδυτικής Χρυσής Λίρας. Νομισματική Χρυσή Λίρα: αυτή είναι η Συλλεκτική Χρυσή Λίρα.Ουσιαστικά είναι η στερλίνα που κόπηκε σε συγκεκριμένα χρόνια, από τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Χρυσό γαλλικό νόμισμα

Χρυσό γαλλικό νόμισμα

Το χρυσό νόμισμα των 20 γαλλικών φράγκων εισήχθη για πρώτη φορά το 1803, το οποίο απεικόνιζε τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη στον εμπροσθότυπο του. Ήταν επίσης το πολυτιμότερο από τα νομίσματα που κυκλοφορούσαν για την εποχή του. Στην πραγματικότητα, το 20...

Διαβάστε Περισσότερα
Χρυσή Λίρα: Ο Κυρίαρχος των Επενδυτικών Νομισμάτων

Χρυσή Λίρα: Ο Κυρίαρχος των Επενδυτικών Νομισμάτων

Η Χρυσή Λίρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα χρυσό επενδυτικό νόμισμα. Είτε αγοράστηκε για τη δική του συλλογή είτε ως μακροπρόθεσμη επένδυση, έχει μια γοητεία που ξεπερνά την αξία του χρυσού και αφηγείται ένα κομμάτι της βρετανικής ιστορίας. Πολύ συχνά, το να...

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινοποίηση

Καλέστε μας