Χρυσή Λίρα Αγγλίας 2005

Ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία τουρκικών χρυσών νομισμάτων, τα χρυσά νομίσματα Meskuk ξεχωρίζουν ως μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στη σύγχρονη Τουρκία.
Αυτά τα νομίσματα είναι γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα, καθαρότητα και την εγγύηση γνησιότητας που παρέχεται από το Τουρκικό Κρατικό Νομισματοκοπείο.

Ο όρος «Meskuk» προέρχεται από την αραβική λέξη «Masuk», που σημαίνει «εισαγόμενο» και χρησιμοποιείται στα Τουρκικά για αναφορά σε νόμιμο χρήμα.

Έτσι, τα χρυσά νομίσματα Meskuk φέρουν το επίσημο καθεστώς της αναγνωρισμένης και αποδεκτής μορφής νομίσματος στην Τουρκία.

Χρησιμοποιούνται συχνά σε εγχώριες συναλλαγές, χαρίζονται κατά τη διάρκεια ειδικών περιστάσεων, όπως γάμοι, ή αγοράζονται ως μια μορφή επένδυσης.

Τα χρυσά νομίσματα Meskuk κόβονται σε διάφορες ονομαστικές αξίες, συμπεριλαμβανομένων πλήρους, μισού, τετάρτου και όγδοου, φιλοξενώντας ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων .

Η καθαρότητα αυτών των νομισμάτων είναι συνήθως 22 καρατίων, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια σταθερή επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα.

Το σχέδιο των χρυσών νομισμάτων Meskuk συνήθως περιλαμβάνει την εικόνα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στη μία όψη.
Η άλλη όψη φέρει συνήθως το τουρκικό κρατικό έμβλημα, την ονομαστική αξία του νομίσματος και το έτος κοπής.

Κοινοποίηση

Καλέστε μας