Τα χρυσά νομίσματα έχουν μια ειδική ίντριγκα που δελεάζει ακόμη και μη συλλέκτες να εκτιμήσουν τη χάρη και την ομορφιά τους. Αυτά τα νομίσματα διαθέτουν πλούσια ιστορία μαζί με εξαιρετική ομορφιά για να τα κάνουν μερικά από τα πιο πολύτιμα χρυσά νομίσματα των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο.
χρυσά νομίσματα-αγορά νομισμάτων

Αξία: 1.351.250 $

Βαθμός: PCGS PR-67

Πουλήθηκε: Μάιος 2016

Ο D. Brent Pogue συγκέντρωσε μια από τις υψηλότερης ποιότητας συλλογές κερμάτων όλων των εποχών. Αυτός ο χρυσός μισός αετός του 1833 Proof Capped Bust είναι τόσο κοντά στην τελειότητα όσο θα δει κανείς σε ένα νόμισμα που πλησιάζει 200 ​​χρόνια. Τα πεδία του νομίσματος έχουν μια βαθιά ανακλαστική επιφάνεια και οι συσκευές έχουν ένα ελαφρύ καμερό παγωμένο φινίρισμα. Το νόμισμα είναι τόσο καλά χτυπημένο ακόμη και οι μικρότερες λεπτομέρειες του σχεδιασμού είναι καλά καθορισμένες. Το μόνο άλλο γνωστό δείγμα είναι στην Εθνική Νομισματική Συλλογή στο Smithsonian Institution. Επομένως, αυτό το μοναδικό νόμισμα έχει υψηλή τιμή.

χρυσό νόμισμα 1829

Αξία: 1.351.250 $

Βαθμός: PCGS PR-67

Πουλήθηκε: Μάιος 2016

Ο D. Brent Pogue συγκέντρωσε μια από τις υψηλότερης ποιότητας συλλογές κερμάτων όλων των εποχών. Αυτός ο χρυσός μισός αετός του 1833 Proof Capped Bust είναι τόσο κοντά στην τελειότητα όσο θα δει κανείς σε ένα νόμισμα που πλησιάζει 200 ​​χρόνια. Τα πεδία του νομίσματος έχουν μια βαθιά ανακλαστική επιφάνεια και οι συσκευές έχουν ένα ελαφρύ καμερό παγωμένο φινίρισμα. Το νόμισμα είναι τόσο καλά χτυπημένο ακόμη και οι μικρότερες λεπτομέρειες του σχεδιασμού είναι καλά καθορισμένες. Το μόνο άλλο γνωστό δείγμα είναι στην Εθνική Νομισματική Συλλογή στο Smithsonian Institution. Επομένως, αυτό το μοναδικό νόμισμα έχει υψηλή τιμή.

Χρυσά νομίσματα-1936

Αξία: 1.437.500 $

Βαθμός: PCGS SP-63

Πουλήθηκε: Μάιος 2009

Το νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών δημιούργησε μόνο 2.250 χρυσούς διπλούς αετούς το 1856 στο νομισματοκοπείο της Νέας Ορλεάνης. Οποιοσδήποτε χρυσός διπλός αετός είκοσι δολαρίων με αυτό το χαμηλό αριθμό εκτύπωσης θα το έκανε ακριβό. Αλλά αυτό το νόμισμα είναι ξεχωριστό. Τα περισσότερα χρυσά νομίσματα είκοσι δολαρίων που κόπηκαν στο νομισματοκοπείο της Νέας Ορλεάνης έχουν απαλές και λαμπερές λεπτομέρειες. Η χαμηλή ποιότητα αυτών των νομισμάτων ήταν αποτέλεσμα χαμηλής πίεσης. Ωστόσο, αυτό το νόμισμα έχει όμορφες λεπτομέρειες. Αρχικά, οι νομισματολόγοι το θεωρούν ένα νόμισμα απόδειξης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι  τα κέρματα απόδειξης παρήχθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στο  νομισματοκοπείο της Νέας Ορλεάνης. Είναι προφανές ότι οι εργάτες  χρησιμοποίησαν επιπλέον φροντίδα και ειδικές διαδικασίες για να παράγουν αυτό το νόμισμα για να του δώσουν αυτές τις εξαιρετικές λεπτομέρειες. Είναι πιθανό ότι οι εργάτες  δημιούργησαν ένα αποδεικτικό νόμισμα και απέτυχαν να καταγράψουν οποιαδήποτε τεκμηρίωση ότι παρήχθη. Αυτή η πρακτική εντυπωσιακών ειδικών νομισμάτων για συλλέκτες κερμάτων ήταν αρκετά εμφανής κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Αυτό το μοναδικό νόμισμα έχει ταξινομηθεί τώρα ως “Specimen Strike” και έχει τον χαρακτηρισμό SP στην τάξη.

 

 

 

 

Χρυσά νομίσματα-1936

Αξία: 1.495.000 $
Βαθμός: PCGS MS-63
Πουλήθηκε: Αύγουστος 2006

Οι νομισματολόγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες εκπλήχθηκαν το καλοκαίρι του 2000 όταν ο οίκος δημοπρασιών του Sotheby προσέφερε ένα παράδειγμα ενός χρυσού νομίσματος διπλού αετού των 20 εκατομμυρίων δολαρίων του Saint-Gaudens του 1921 με ειδικό ρωμαϊκό φινίρισμα. Το 2006, εμφανίστηκε το δεύτερο παράδειγμα αυτής της εξαιρετικά σπανιότητας. Ο βαθμός νομισμάτων σε αυτό το νέο εύρημα δείχνει ότι βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο συντήρησης από το πρώτο. Αρχικά, οι ειδικοί νομισματολόγοι το βαθμολόγησαν εσφαλμένα ως MS-63 αντί για PR-63. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, εργάτες χτύπησαν το νόμισμα για τον Raymond T. Baker, διευθυντή του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ για να τιμήσει τη γέννηση του ανιψιού του. Δεδομένου ότι τα αρχεία νομισματοκοπείου δεν αποκαλύπτουν πόσα νομίσματα απόδειξης Ρωμαϊκού φινιρίσματος του 1921 δημιουργήθηκαν, είναι πιθανό, όσο απίθανο, να υπάρχει ένα άλλο παράδειγμα ή δύο.

Χρυσός αετός νόμισμα, χρυσός αετός δέκα δολαρίων Proof Liberty Head

Αξία: 1.610.000 $
Βαθμός: NGC PR67 Ultra Cameo
Πουλήθηκε: Ιανουάριος 2007

Αυτός ο χρυσός αετός δέκα δολαρίων Proof Liberty Head του 1839 έχει μια εξαιρετικά χαμηλή εκτύπωση μόλις τεσσάρων νομισμάτων. Τρία νομίσματα είναι γνωστό ότι επιβιώνουν. Αυτό το νόμισμα είναι η καλύτερη ποιότητα όλων των γνωστών επιζώντων. Είναι προφανές από τα δύο πρώτα ψηφία ότι η ημερομηνία επαναλήφθηκε στο καλούπι πριν ξεκινήσει η παραγωγή. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια μήτρα από το 1838 χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του Proof die του 1839. Αυτή η διαφορά είναι προφανής από το μέγεθος των γραμμάτων στο κέρμα. Κάθε προηγμένος συλλέκτης που θέλει να συγκεντρώσει ένα πλήρες σύνολο νομισμάτων αετού δέκα δολαρίων Proof Liberty Head θα χρειαστεί αυτό για να ολοκληρώσει τη συλλογή τους.

χρυσά νομίσματα διπλού αετού 1861

Αξία: 1.645.000 $
Βαθμός: PCGS MS-61
Πουλήθηκε: Αύγουστος 2014

Το νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών παρήγαγε χρυσά νομίσματα διπλού αετού είκοσι δολαρίων από το 1850. Ο James Barton Longacre σχεδίασε το κέρμα με τη βοήθεια του Peter F. Cross Στα τέλη του 1860, ο Anthony C. Paquet προσπάθησε να βελτιώσει το σχεδιασμό παράγοντας ένα τροποποιημένο αντίστροφο με ψηλότερα, στενότερα γράμματα. Ο διευθυντής νομισματοκοπείου ενέκρινε το σχεδιασμό και οι νεροχύτες στη Φιλαδέλφεια παρήγαγαν διάφορα σετ κερμάτων. Η μέντα της Φιλαδέλφειας έστειλε πολλά νομίσματα νομισμάτων στη μέντα του Σαν Φρανσίσκο για χρήση στην παραγωγή. Στις αρχές Ιανουαρίου του 1861, ο διευθυντής νομισματοκοπείων James Ross Snowden τηλεγράφησε τη μέντα του Σαν Φρανσίσκο με οδηγίες να μην χρησιμοποιήσει τις μήτρες εξαιτίας ενός τεχνικού ελαττώματος. Οι ειδικοί της ποιότητας ισχυρίστηκαν ότι το χείλος του νομίσματος ήταν πολύ στενό για να προστατεύσει τα σχεδιαστικά στοιχεία και το νόμισμα θα φθαρεί γρήγορα. Ωστόσο, το νομισματοκοπείο του Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη χτυπήσει 19.250 νομίσματα για κυκλοφορία με το νόμισμα S. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μέντα της Φιλαδέλφειας παρήγαγε μόνο τρία νομίσματα και δύο από αυτά είναι γνωστό ότι επιβιώνουν. Όποιος θέλει να συγκεντρώσει μια πλήρη συλλογή διπλών αετών χρυσού είκοσι δολαρίων Liberty Head θα χρειαστεί έναν αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό συλλογής κερμάτων για να αντέξει αυτό το εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα.

Χρυσό νόμισμα- μέντα του Σαν Φρανσίσκο 1920

Αξία: 1.725.000 $
Βαθμός: PCGS MS-67
Πουλήθηκε: Μάρτιος 2007

Το 1920, τα χρυσά νομίσματα κυκλοφόρησαν ευρέως και χρησιμοποιούνται τακτικά στο εμπόριο. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η μέντα του Σαν Φρανσίσκο παρήγαγε 126.500 νομίσματα αετών χρυσού δέκα δολαρίων εκείνο το έτος. Τα περισσότερα από τα νομίσματα που κυκλοφορούν σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση εξαιρετικά λεπτού έως περίπου μη κυκλοφορούμενου. Τα νομίσματα του νομισματοκοπείου συνήθως χτυπήθηκαν αδύναμα και δεν έχουν τις λεπτές λεπτομέρειες του σχεδιασμού. Αυτό το νόμισμα είναι το καλύτερο γνωστό παράδειγμα ενός χρυσού αετού δέκα δολαρίων 1920-S. Η ελκυστική του ματιά είναι εξαιρετική και οι επιφάνειές του είναι σχεδόν απαλλαγμένες από ατέλειες. Ένας γνώστης των χρυσών νομισμάτων δέκα δολαρίων του Saint-Gaudens θα εκτιμήσει την εξαιρετική ομορφιά αυτού του δείγματος.

χρυσό νόμισμα-μέντα

Αξία: 1.725.000 $

Βαθμός: PCGS MS-65

Πουλήθηκε: Ιανουάριος 2008

Το 1796 σηματοδοτεί την πρώτη χρονιά που το νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών παρήγαγε χρυσά νομίσματα αετών. Τα πρώτα νομίσματα που παρήχθησαν δεν είχαν διακοσμητικά αστέρια κατά μήκος των συνόρων. Η μέντα παρήγαγε συνολικά 963 νομίσματα. Οι ειδικοί νομισματολόγοι πιστεύουν ότι λιγότερα από 100 νομίσματα υπάρχουν σήμερα από το αρχικό καλούπι. Αυτό το συγκεκριμένο νόμισμα έχει βαθμολογία MS-65. Αυτό το νόμισμα είναι το καλύτερο διατηρημένο δείγμα των πολύ λίγων που απομένουν. Έχει ελάχιστα επιφανειακά σημάδια και η ελκυστική του εμφάνιση είναι εξαιρετική Οποιοσδήποτε συλλέκτης πρώιμων αμερικανικών χρυσών νομισμάτων θα ήθελε να έχει αυτό το παράδειγμα στη συλλογή κερμάτων τους.

Κοινοποίηση

Καλέστε μας