Χρυσή Λίρα Αγγλίας 2005
Από την αρχαία Ελλάδα έως και σήμερα ο χρυσός είχε μεγάλη αξία αφού καθόριζε την οικονομική κ κοινωνική τάξη των ανθρώπων της εποχής τότε κ τώρα. Ο χρυσός αποτελούσε έναν τρόπο έκφρασης της οικονομικής ευχέρειας του κατόχου του, της δύναμης κ της εξουσίας του. Εκτός από τους αρχαίους Έλληνες κ τους Ρωμαίους, που χρησιμοποίησαν το χρυσό για την κατασκευή των κοσμημάτων τους αλλά και άλλων χρυσών αντικειμένων, ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε κ στη βυζαντινή περίοδο αφού τα βυζαντινά κοσμήματα είναι τόσο φημισμένα κ διαχρονικά που έγιναν περιζήτητα σε όλη την Ευρώπη μέχρι σήμερα!

Διαφόρων ειδών χρυσά κοσμήματα και χρυσές κορώνες συμπλήρωναν την εμφάνισή τους οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου όλα χειροποίητα κ καλοφτιαγμένα! Χρυσά σκουλαρίκια κρεμαστά με ποικίλα σχέδια, πόρπες από πολύτιμες πέτρες κ βραχιόλια, χρυσές καρφίτσες αλλά κ χρυσά δαχτυλίδια με ανάγλυφες παραστάσεις κ μονογράμματα που τα χρησιμοποιούσαν σε γάμους κ αρραβώνες.

Επίσης δεν έλειπαν από τις ενδυμασίες των αυτοκρατόρων οι πολύτιμες πέτρες όπως διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια και μαργαριτάρια όπου έδιναν μια αρχοντιά κ μια αίσθηση δύναμης πλούτου και εξουσίας!
Από τα χρυσά κοσμήματα φυσικά δεν έλειπαν κ τα χριστιανικά εμβλήματα όπως ο σταυρός κ άλλου είδους σχέδια όπως σχήματα ζώων, γεωμετρικά σχήματα, φύλλα κ κλαδιά αμπέλου,φρούτα κ.α. όπου εκτός από τα κοσμήματα υπήρχαν κ πάνω στα βυζαντινά υφάσματα για τα διακοσμούν!!

Κοινοποίηση

Καλέστε μας