ρεκόρ πωλήσεων
Ο χρυσός σπρώχνει προς το ρεκόρ

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο σήμερα το πρωί τής Δευτέρα μετά από ράλι σχεδόν 5% την περασμένη εβδομάδα.

Τα κέρδη την Παρασκευή υποστηρίχθηκαν από στοιχεία των ΗΠΑ που δείχνουν το ποσοστό ανεργίας σε υψηλό δύο ετών, γεγονός που βοήθησε να ωθήσει το δολάριο και τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο χρυσός εκτινάχθηκε τον Μάρτιο, με την κίνηση να αιφνιδιάζει ορισμένους επενδυτές, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στις προοπτικές για το πότε η Fed θα ξεκινήσει τις περικοπές.

Μια δοκιμή της αισιοδοξίας των χρυσόβουλων θα έρθει αυτή την εβδομάδα με νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη.

Μια πιο καυτή από την αναμενόμενη ανάγνωση, όπως συνέβη τον περασμένο μήνα, θα αποτελούσε οπισθοδρόμηση για περαιτέρω κέρδη στο πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός σποτ ήταν 0,3% υψηλότερος στα 2.185,56 δολάρια η ουγγιά στις 9 π.μ. στη Σιγκαπούρη, αφού κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα 2.195,15 δολάρια.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν επίσης μεγάλη άνοδο, με το ασήμι να σημειώνει άλμα άνω του 5% την περασμένη εβδομάδα φτάνοντας στα 24 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε σχεδόν 7% την περασμένη εβδομάδα, καθώς η πλατίνα πρόσθεσε 3%.

Κοινοποίηση

Καλέστε μας