Αγορά Διαμαντιών

Μια ιστορία με τα πιο ακριβά κοσμήματα του κόσμου που βρέθηκαν βαθιά μέσα στη γη, ούτε καν οι ακραίοι κίνδυνοι της εξόρυξης δεν μπορούν να κρατήσουν τους ανθρώπους μακριά από τα σκοτεινά κομμάτια πολύτιμων λίθων που θεωρούνται άκρως χρήσιμα από τους ακόμη αρχαιότερους πολιτισμούς.

Αυτές οι πολύτιμες πέτρες, όπως διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια και νεφρίτη, είναι ένα αιώνιο σύμβολο του πλούτου και της πολυτέλειας.

Σε όλη την ιστορία, τα κοσμήματα έχουν περάσει από τα χέρια των δικαιωμάτων και των σοσιαλιστών, μερικές φορές ακόμη και προικισμένα από το ένα στο άλλο.

Η νομισματική τους αξία φτάνει σε τόσο υψηλά ύψη λόγω της ζήτησης αυτών των κοσμημάτων ανάμεσα στους πλούσιους, βασιλικούς και διάσημους. Τα ακόλουθα επτά κοσμήματα είναι μερικά από τα πιο ακριβά καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς φαινόταν το πιο ακριβό κόσμημα; Τι είδους πέτρα, τι είδους κομμάτι (Κολιέ κρεμαστό κόσμημα; Δαχτυλίδια στεφάνης; Βραχιόλια βραχιόλι;) Τι ακολουθεί; πωλούνται τα πιο ακριβά και σπάνια κοσμήματα;

1. The Hope Diamond – 250 εκατομμύρια δολάρια

Αγορά Διαμαντιών Θεσσαλονίκη

Το πιο ακριβό και ίσως το πιο διάσημο κόσμημα στον κόσμο είναι μια μπλε πέτρα 45,52 καρατίων γνωστή ως το Hope Diamond.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ασυνήθιστο μπλε χρώμα του προέρχεται από ακαθαρσίες που προκαλούνται από ίχνη ατόμων βορίου.
Εκτός από τη μαγική του εμφάνιση, οι θρύλοι για την κακή τύχη και τις κατάρες του διαμαντιού έχουν δημιουργήσει το αντίθετο αποτέλεσμα, καθιστώντας το ένα κόσμημα που έχει περιζήτητα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Αυτοί οι θρύλοι μπορεί να έχουν διεγερθεί από την παράξενη φωτεινότητα στο διαμάντι. Τα ίχνη του βορίου αφήνουν την πέτρα να λάμπει ένα εντυπωσιακό κόκκινο όταν αφαιρείται από όλες τις πηγές φωτός.

Πριν γίνει το Hope Diamond, αυτή η πέτρα ήταν ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν που είναι τώρα. Πιστεύουν ότι προήλθε από τα ορυχεία Golkonda στη Νότια Ινδία. Το 1666, αγοράστηκε από έναν Γάλλο έμπορο πολύτιμων λίθων που ονομάστηκε Jean-Baptiste Tavernier και ονομάστηκε Tavernier Blue. Όχι πολύ καιρό μετά, κόπηκε και μετονομάστηκε το French Blue, με το όνομα πουλήθηκε το 1668 από την Tavernier στον βασιλιά Louis XIV.

Το 1792, το γαλλικό μπλε κλέφτηκε από τη βασιλική οικογένεια και κόπηκε ξανά. Το μεγαλύτερο τμήμα αυτού που έμεινε από το διαμάντι ονομάστηκε Hope μετά την εμφάνισή του σε μια συλλογή πολύτιμων λίθων της τραπεζικής οικογένειας του Λονδίνου το 1839.

Το επώνυμό τους ήταν Hope. Από τότε είχε αρκετούς ιδιοκτήτες, αλλά τελικά πωλήθηκε σε έναν νεαρό εκατομμυριούχο από την Ουάσινγκτον Evelyn Walsh McLean το 1911. Όταν πέθανε (μετά από πολλές τραγωδίες που λέγεται ότι προήλθαν από την κατάρα του διαμαντιού), πωλήθηκε σε άλλο έμπορος πολύτιμων λίθων με το όνομα Χάρι Γουίνστον το 1949.

Το έκανε περιοδείες για χρόνια πριν το δωρίσει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σμιθσόνια το 1958, όπου παραμένει ακόμη σε έκθεση.

Αγορά πολύτιμων λίθων

2. Peacock Brooch – 100 εκατομμύρια δολάρια

Το Peacock Brooch της Graff Diamonds μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη ιστορία όσο το Hope Diamond, αλλά η αξία του είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013 στην έκθεση τέχνης TEFAF στην Ολλανδία.

Η καρφίτσα, σχήμα σαν παγώνι με φτερωτά φτερά, περιέχει συνολικά 120,81 καράτια και πάνω από 1.300 πέτρες σε λευκά, κίτρινα, μπλε και πορτοκαλί διαμάντια.

Ένα πολύ σπάνιο, σκούρο μπλε διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού βρίσκεται στο κέντρο και μόνο του ανέρχεται σε 20,02 καράτια.
Το Graff Diamonds ιδρύθηκε το 1960 από τον Lawrence Graff.

Τώρα η εταιρεία είναι ένα πολυεθνικό κοσμηματοπωλείο με έδρα το Λονδίνο. Όλα τα κοσμήματα που προέρχονται από το Graff ακολουθούν τη διαδικασία Kimberly, ένα μοντέλο δεοντολογίας που δεν επιτρέπει την αγορά ή τη χρήση διαμαντιών που θα διαιωνίζουν τον ανθρώπινο πόνο ή τη σύγκρουση.

Η Graff διαθέτει πολλά άλλα ακριβά κοσμήματα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του Wittelsback-Graff Diamond αξίας 80 εκατομμυρίων $ και του Graff Pink αξίας 46,2 εκατομμυρίων $.

3. Pink Star – 71,2 εκατομμύρια δολάρια

Αγορά πολύτιμων λίθων

Το διαμάντι Pink Star είναι 59,6 καράτια, αν και αρχικά κόπηκε από ένα ακατέργαστο διαμάντι 132,5 καρατίων. Ορυχεία από μια διάσημη, διεθνή εταιρεία ανθρακωρύχων διαμαντιών, De Beers, το 1999 από τη Νότια Αφρική. Μετά από 20 μήνες κοπής, το Pink Star πήρε το σημερινό του σχήμα.

Το Ινστιτούτο Gemology της Αμερικής έχει βαθμολογήσει αυτήν την πέτρα ως το μεγαλύτερο εσωτερικό διαμάντι Flawless, Fancy Vivid ροζ που είναι γνωστό μέχρι σήμερα.

Πριν γίνει το Pink Star, αυτό το σπάνιο κόσμημα ήταν γνωστό ως το Steinmetz Pink, όπου εμφανίστηκε στο Smithsonian Institute ως μέρος της έκθεσής του, “The Splendor of Diamonds”. Το 2017, δημοπρατήθηκε σε 71,2 εκατομμύρια δολάρια στην Chow Tai Fook Enterprises στο Χονγκ Κονγκ.

Αγορά πολύτιμων λίθων

4. Oppenheimer Blue – $57.5 million

Το Oppenheimer Blue ζυγίζει 14,62 καράτια. Είναι ένα έντονο μπλε διαμάντι με σμαραγδένια περικοπή. Αυτό το διαμάντι έχει σχεδόν τον ίδιο δίσκο με το Pink Star: έχει ανακηρυχθεί το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι Fancy Vivid από το Gemological Institute of America Το 2016, δημοπρατήθηκε σε 57,5 ​​εκατομμύρια δολάρια σε ένα πάρτι που δεν κυκλοφόρησε στο κοινό.

Η ιστορία του διαμαντιού Oppenheimer είναι σε μεγάλο βαθμό ένα μυστήριο, εκτός από το γεγονός ότι εξορύσσεται κάπου στη Νότια Αφρική, πιθανότατα κάποτε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Περαιτέρω λεπτομέρειες είναι άγνωστες επειδή πιστεύεται ότι προήλθαν από ένα από τα ορυχεία της De Beers και η εταιρεία αυτή έκλεισε τα αρχεία της.Αυτό που είναι γνωστό είναι η ιστορία του ανθρώπου του οποίου το όνομα πήρε το διαμάντι. Η οικογένεια Oppenheimer είναι γνωστή στην επιχείρηση διαμαντιών για περισσότερο από έναν αιώνα. Το διαμάντι ονομάστηκε ειδικά για τον Sir Phillip Oppenheimer, ο οποίος απέκτησε την πέτρα ως δώρο για τη σύζυγό του, αν και δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για το πότε συνέβη αυτό και για το πόσα πληρώθηκαν.

Πέθανε το 1995 και η πρώτη συναλλαγή με αυτό το διαμάντι πραγματοποιήθηκε το 1999. Αυτή τη στιγμή, ζύγιζε λίγο περισσότερο, στα 14,71 καράτια.

Αγορά πολύτιμων λίθων

5. L’Inparparable Diamond Necklace – 55 εκατομμύρια δολάρια

Σε μια βάση από χρυσό 18k είναι 407,48 καράτια διαμαντιών που αποτελούν τα κολιέ L’Inparparable Diamond.

Στο κέντρο του είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό διαμάντι άψογο κίτρινο διαμάντι γνωστό, το οποίο έχει περίπου το μέγεθος ενός αυγού.

Αυτή τη στιγμή είναι το πιο πολύτιμο κολιέ στον κόσμο, που ανήκει στον Mouawad, μια εταιρεία πολυτελών αγαθών της Ελβετίας και της Εμιράτης, που πωλείται για 55 εκατομμύρια δολάρια από το 2013.

Το μεγάλο διαμάντι στο κέντρο του κολιέ έχει λίγο ασυνήθιστη ιστορία. Ένα νεαρό κορίτσι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το ανακάλυψε τυχαία σε ένα σωρό από εξόρυξη ερειπίων πριν από περίπου 30 χρόνια.

6. Blue Moon of Josephine – 48,4 εκατομμύρια δολάρια

Αγορά πολύτιμων λίθων

Αυτό το διαμάντι αγοράστηκε το 2014 από τον καταδικασθέντα κακοποιό δισεκατομμυριούχο του Χονγκ Κονγκ Joseph Lau Luen-hung.

Το αγόρασε για την επτάχρονη κόρη του Josephine, μετά την οποία ονόμασε την πέτρα. Είναι 12,03 καράτια και κοστίζει 48 εκατομμύρια εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ανά καράτι ένα διαμάντι οποιουδήποτε χρώματος έχει πουληθεί ποτέ.

Το Blue Moon of Josephine, που ανακαλύφθηκε το 2014, είναι ένα άλλο διαμάντι από τα ορυχεία της Νότιας Αφρικής. Με σπάνιο μπλε κρυστάλλινο χρώμα, όταν βρέθηκε στην τραχιά από την Petra Diamonds, ήταν 29,6 καράτια. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του Lau έγινε κακοποιός την ίδια χρονιά για δωροδοκία πρώην υπουργού στο Μακάο. Δεν εκτίει χρόνο στη φυλακή και παραμένει φυγάς, επειδή το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ δεν έχουν συμφωνία έκδοσης.

Αγορά πολύτιμων λίθων

7. Το κολιέ Hutton-Mdivani Jadeite – 27,4 εκατομμύρια δολάρια

Τώρα ανήκει στην Cartier Collection, αυτό το διάσημο κόσμημα από νεφρίτη από 27 διαβαθμισμένες χάντρες jadeite, με ένα κούμπωμα από χρυσό 18k, ρουμπίνια και διαμάντια, έχει μια αξιοσημείωτη ιστορία στα δικαιώματα.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του, αμερικανός κοινωνίτης και κληρονόμος Barbara Hutton, του δώρισε το κολιέ από τον πατέρα της ως δώρο γάμου για το γάμο του με τον πρίγκιπα της Γεωργίας Alexis Mdivani το 1933. Το κολιέ σχεδιάστηκε ειδικά για τον Hutton και παρέμεινε στην οικογένεια για πέντε δεκαετίες, μέχρι Ο θάνατος της Hutton το 1979. Η Barbara Hutton ήταν κληρονόμος του μεγιστάνα λιανικής Frank Winfield Woolworth, η οποία την έκανε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο μέχρι την ηλικία των 21 ετών.

Το ίδιο το κολιέ είναι ένα εξαιρετικό κόσμημα λόγω του γεγονότος ότι τέτοια υψηλής ποιότητας νεφρίτη συνήθως δεν μπορεί να αποδώσει χάντρες διαμέτρου άνω των 10 mm λόγω της σπανιότητας των ογκόλιθων. Με κάθε χάντρα του κολιέ διαμέτρου άνω των 15 mm και όλες τις χάντρες σκαλισμένες από τον ίδιο λίθο, το κολιέ Hutton-Mdivani Jadeite είναι μια πραγματική σπανιότητα, εξ ου και η τιμή του.

Κοινοποίηση

Καλέστε μας