Ιστορία Ρολογιού-Αγορά ρολογιών-goldcenter

Ποιος ανακάληψε το ρολόι και γιατί; Για την εμφάνιση του ρολογιού πρέπει να πάμε αρκετές εκατοντάδες χρόνια πίσω στο χρόνο. Πίσω στον 15ο αιώνα που ξεκίνησε την ιστορία του ρολογιού. Οι εξερευνητές χρειάζονταν το χρόνο για πλοήγηση στη θάλασσα. Το γεωγραφικό πλάτος θα μπορούσε ήδη να προσδιοριστεί με ακρίβεια με βάση τα αστέρια, αλλά για το γεωγραφικό μήκος ήταν η τοπική ώρα που απαιτείται. Εάν το ρολόι ήταν λάθος ένα λεπτό, αυτό ήταν ήδη απόκλιση 28 χλμ στις τροπικές περιοχές. Έτσι, η προέλευση του ρολογιού προήλθε από την ανάγκη για ένα ακριβές εργαλείο πλοήγησης. Η ιστορία του ρολογιού ξεκίνησε με τα λεγόμενα quadrans, έναν δίσκο που θα μπορούσε να προσδιοριστεί βάσει των μοιρογνωμόνων τι ώρα ήταν. Τα πρώτα μηχανικά ρολόγια που ήταν αρκετά ακριβή δούλεψαν με ένα εκκρεμές. Αυτό το ρολόι έπρεπε να κρεμάσει ήσυχα, οπότε δεν ήταν κατάλληλο για θάλασσα ή τσέπη.

Η προέλευση του ρολογιού

Συνέβη στις αρχές του 16ου αιώνα. Ο Γερμανός Peter Henlein από τη Νυρεμβέργη έκανε το πρώτο φορητό ρολόι με μηχανισμό ελατηρίου. Αυτό θεωρείται ως το πρώτο ρολόι. Οι άνθρωποι ονόμαζαν επίσης αυτά τα ρολόγια τα αυγά της Νυρεμβέργης, λόγω του οβάλ περιβλήματος. Ήταν ακόμη τέχνη να αφήσουμε το μηχανικό ρολόι να λειτουργεί με ακρίβεια. Οι Ελβετοί μηχανικοί Jacob Zech και Gruet το άλλαξαν με την καινοτομία τους. Χτίζουν έναν μηχανισμό που παρείχε μεγάλη αντίσταση όταν το ελατήριο τυλίχτηκε σφιχτά.

Επόμενο βήμα στο ιστορικό παρακολούθησης
Τα γρανάζια ήταν κατασκευασμένα από χαλκό περίπου το 1550. Αυτό ήταν μια καλή βελτίωση, επειδή τα πρώτα ανταλλακτικά ήταν ελαττωματικά. Ο χαλκός επεξεργάζεται καλύτερα, καθιστώντας το ρολόι πιο ακριβές. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή ήταν μια πολύ ακριβή διαδικασία που περιλάμβανε πολλά κεντήματα. Επομένως, ένα ρολόι ήταν ήδη σύμβολο κατάστασης τότε.

αγορά ρολογιών-ιστορία ρολογιών

Ιστορία ρολογιών: Το ρολόι χειρός

Το επόμενο βήμα στην ιστορία του ρολογιού έγινε το 1675 από τον Άγγλο Robert Hooke και τον Ολλανδό Christiaan Huygens. Δημιούργησαν ξεχωριστά μεταξύ τους μια δομή όπου το ελατήριο έτρεξε τον τροχό ισορροπίας. Λόγω της διαφορετικής ανταλλαγής γνώσεων και πολλών κεντητικών, το ρολόι αναπτύχθηκε αρκετά το 1762, ότι ήταν αρκετά ακριβές για πλοήγηση.Το ρολόι χειρός εφευρέθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και θεωρήθηκε κυρίως ως γυναικεία κοσμήματα. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε μεγάλη επιρροή στην ιστορία του ρολογιού. Οι στρατιώτες άρχισαν να φορούν ρολόγια στον καρπό, ώστε να μπορούν να διαβάζουν το χρόνο πιο γρήγορα στη ζέστη της μάχης. Με αυτό ήρθε επίσης η ζήτηση για ποιοτικά ρολόγια.Το πρώτο ρολόι χαλαζία δημιουργήθηκε μόλις στα μέσα του 19ου αιώνα. Αυτό το ρολόι, που τροφοδοτείται από μπαταρία, σήμαινε σχεδόν την κατάρρευση των παραδοσιακών ωρολογοποιών. Επειδή το ρολόι χαλαζία είναι πολύ φθηνότερο από ένα μηχανικό ρολόι.

Το μέλλον του ρολογιού

Φυσικά η ανάπτυξη ρολογιών δεν είναι αθόρυβη. Υπάρχουν χιλιάδες μοντέλα και σχέδια στην αγορά. Από την εφεύρεση του ρολογιού χαλαζία, το smartwatch θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα του ρολογιού.

Κοινοποίηση

Καλέστε μας