Χρυσή Λίρα Αγγλίας 2005

Το δαχτυλίδι, με όποιο είδος μετάλλου και αν είναι κατασκευασμένο, είναι ένα μικρό έργο τέχνης που διακοσμεί τα δάχτυλα μιας γυναίκας ή ενός άντρα!!

Την ονομασία του την πήρε από την αρχαία λέξη ” δακτύλιο ” που δηλώνει ένα φυσικό σώμα σε κυκλική μορφή ή σχήμα.

Έρευνες έχουν δείξει πως τα δαχτυλίδια προέρχονται από την παλαιολιθική εποχή, όπου τα έφτιαχναν με κόκαλα μαμούθ! Αργότερα το δαχτυλίδι χρησιμοποιήθηκε και ως αντικείμενο ανταλλαγής λόγω του μικρού μεγέθους του ήταν εύκολο κ ασφαλές κάποιος να το κουβαλάει πάντα μαζί του φορώντας το στο δάχτυλο του χεριού του.

Με το πέρασμα του χρόνου φυσικά εξελίχθηκε ως κόσμημα και μάλιστα με διάφορους συμβολισμούς. Όπως για παράδειγμα από τα πιο δημοφιλή δαχτυλίδια με συμβολισμό είναι οι γνωστές βέρες όπου δηλώνουν δέσμευση ενός ζευγαριού σε αρραβώνα ή γάμο!

Επίσης γνωστά δαχτυλίδια είναι τα λεγόμενα μονόπετρα που στολίζουν αρχοντικά το δάχτυλο μιας γυναίκας. Άλλη κατηγορία είναι τα σεβαλιέ που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού! Φυσικά υπάρχουν άπειρα σχέδια στις μέρες μας με ποικίλα σχήματα κάποια πιο απλά κ άλλα πιο περίτεχνα, με πέτρες κάθε είδους ή και χωρίς.

Το δαχτυλίδι όμως δεν είναι προνόμιο μόνο των γυναικών αλλά κ των αντρών! Πολλά αντρικά δαχτυλίδια έχουν κατασκευαστεί σε διάφορα σχέδια που προσδίδουν στον άντρα γοητεία κ αρχοντιά!!
Το υλικό με το οποίο κατασκεύαζαν δαχτυλίδια σε παλαιότερες εποχές ήταν ο χαλκός κ αργότερα κ το ασήμι ενώ στις μέρες μας χρησιμοποιείται ο χρυσός το ασήμι κ η πλατίνα.

Το πιο σύνηθες υλικό όμως στις μέρες μας είναι ο χρυσός λόγω της μεγάλης αξίας του ως πολύτιμο μέταλλο!

Αγορά κοσμημάτων από το Goldcenter.gr

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως εκτιμούμε και αγοράζουμε τα κοσμήματα σας στην υψηλότερη τιμή κοσμήματος.Στην Gold Center γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πως ένα χρυσό κόσμημα θα πρέπει να εκτιμάται βάσει όλων των χαρακτηριστικών του και όχι μόνο από το βάρος του χρυσού που φέρει.

Κοινοποίηση

Καλέστε μας