Αγορά Διαμαντιών

Ειδικότητά μας

Διαμάντια

Στα καταστήματά μας υπάρχουν ειδικοί Εκτιμητές – Γεμμολόγοι που μπορούν να εκτιμήσουν τα διαμάντια σας και τους πολύτιμους λίθους, σας δίνοντάς σας άμεσα την μέγιστη προσφορά. Οι τιμές προκύπτουν βάσει της καθαρότητας, το βάρος σε καράτια, το χρώμα και την κοπή.

Κοπή Διαμαντιών. Χαρακτηριστικά και ιδιότητες

Χρώμα Διαμαντιών

Καθαρότητα

Βάρος σε Καράτια

Ιδιότητες και χαρακτηριστικά κοπής διαμαντιών

Η κοπή αναφέρεται στις γωνίες και στις αναλογίες που ένας κόφτης διαμαντιών θα μετατρέψει ένα ακατέργαστο διαμάντι σε ένα επεξεργασμένο διαμάντι.

Τα διαμάντια τροχίζονται με 58 έδρες. Μία καλή κοπή είναι απαραίτητη ώστε να δώσει στο διαμάντι την μέγιστη δυνατή λάμψη.

Η λέξη κοπή αναφέρεται στο σχήμα του διαμαντιού.

Οι κοπές διαμαντιού είναι 7. Παρακάτω αναφέρονται ονομαστικά :

κοπή διαμαντιών Round

Round Βrilliant

Αποτελεί το πλέον διαδεδομένο είδος κοπής διαμαντιών. Η Κοπή Round Brilliant είναι αυτή που δίνει την καλύτερη λάμψη στα διαμάντια. Ο όρος «ιδανική κοπή» αναφέρεται στην προσπάθεια κοπής του διαμαντιού στις πλέον ιδανικές διαστάσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη λάμψη του διαμαντιού.

κοπή διαμαντιών Princess

Princess

Η κοπή Princess αποτελεί το νεότερο είδος κοπής. Πρόκειται για ένα αρκετά ελκυστικό είδος κοπής διαμαντιού. Τα διαμάντια Princess προτιμούνται αρκετά διότι, παρόλο που είναι ορθογώνια, έχουν τέτοια λάμψη, όπως και τα διαμάντια κοπής Round.

κοπή διαμαντιών Marquise

Μarquise

H ονομασία «Marquise» προέρχεται από τον θρύλο του Μαρκησίου του Pompadour! Σύμφωνα με αυτόν τον θρύλο, γνωρίζουμε πως ο Βασιλιάς Ήλιος ζήτησε ένα διαμάντι γυαλισμένο στο σχήμα του στόματος του Μαρκησίου!

κοπή διαμαντιών oval

Oval

Η Κοπή διαμαντιού σε σχήμα Oval μοιάζει αρκετά με την κοπή round με την εξαίρεση ότι είναι ελλειπτικό. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Lazave Kariau περίπου στις αρχές της δεκαετίας του ’60.
Συνήθως αυτό το συγκεκριμένο είδος κοπής έχει 56 έδρες. Μεγάλο ρόλο στα διαμάντια Oval παίζει το άκρως ελκυστικό σχήμα.
κοπή διαμαντιών pear

Pear

Το διαμάντι σε σχήμα Pear είναι ένας συνδυασμός της κοπής Marquise και της κοπής Round. Συνήθως στολίζει τα κρεμαστά κοσμήματα, γιατί τα κάνει να φαίνονται πολύ ωραία και μοναδικά, αλλά και σε σκουλαρίκια επειδή το σχήμα τους μοιάζει με «δάκρυ».
κοπή διαμαντιών hear

Heart

Η Κοπή διαμαντιών Heart μοιάζει με την κοπή διαμαντιών Pear, η διαφορά όμως είναι πως υπάρχει μια άκρη στην κορυφή τους. Πραγματικά, ο λόγος για τον οποίο οι τεχνίτες διαλέγουν ένα διαμάντι Heart από ένα διαμάντι κοπής Pear είναι η πρώτη ύλη που υπάρχει στο διαμάντι Heart και βρίσκεται στη συγκεκριμένη άκρη.
κοπή διαμαντιών pear

Emerald-cut

Η Κοπή διαμαντιών Emerald έχει ορθογώνιο σχήμα με κομμένες γωνίες. Το συγκεκριμένο είδος διαμαντιών έχει επίπεδα και οι έδρες του είναι σχετικά μεγάλες, οι οποίες μοιάζουν με σκαλοπάτια.

Χρώμα Διαμαντιών :

Το καλύτερο χρώμα ενός διαμαντιού είναι το άχρωμο διότι είναι αυτό που λειτουργεί επιτρέποντας στο φως να διασχίσει και να μετατραπεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τα διαμάντια κατατάσσονται με χρωματική κλίμακα του γεμμολογικού ινστιτούτου των Η.Π.Α. Που ξεκινά από το D (απόλυτα άχρωμο) έως το Z (κίτρινο).

Οι διαφορές μεταξύ κλίμακας των διαμαντιών είναι ανεπαίσθητες με αποτέλεσμα ένα μη έμπειρο μάτι να αδυνατεί να πραγματοποιήσει την αξιολόγηση του χρώματος, ενώ οι διαφορές χρώματος επηρεάζουν την αξία.

Τα τελείως άχρωμα διαμάντια είναι πολύ σπάνια και πολύτιμα.

Τα διαμάντια υπάρχουν σε αποχρώσεις πέραν του κίτρινου, όπως : ροζ, μπλε, καφέ, πράσινο, πορτοκαλί, μαύρο, και σπανίως το κόκκινο. Αυτά τα fantazy διαμάντια μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη αξία και έχουν ξεχωριστές κλίμακες αξίας.

Όλα σχεδόν τα διαμάντια έχουν κάποιες εσωτερικές ατέλειες που ονομάζονται έγκλειστα.

Τα έγκλειστα έχουν δημιουργηθεί  από ξένα ορυκτά ή ρωγμές κατά την δημιουργία τους στα βάθη της γης. Κάθε διαμάντι αξιολογείται με τον ιδιαίτερο συνδυασμό των εγκλείστων. Τα περισσότερα έγκλειστα δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι. Για τον εντοπισμό τους χρειάζεται  μεγεθυντικός φακός καθώς και ένα έμπειρο μάτι.

Η καθαρότητα περιγράφει ουσιαστικά την έλλειψη εγκλείστων.

Ένα διαμάντι που δεν έχει σχεδόν καμία εσωτερική ή εξωτερική ατέλεια θεωρείται υψηλής ποιότητας γιατί μεγιστοποιείται η λάμψη λόγω της δυνατότητας του φωτός να διασχίσει την πέτρα.

Βάρος σε Καράτια :

Το καράτι είναι η μονάδα μέτρησης βάρους πολύτιμου λίθου. Η λέξη “καράτι” ξεκίνησε ως μονάδα βάρους των πολύτιμων λίθων.

Ένα καράτι ισοδυναμεί με ένα πέμπτο το γραμμαρίου. Υποδιαιρείται σε 100 υπομονάδες που ονομάζονται ”Points”

Το βάρος σε καράτια δεν μπορεί από μόνο του να καθορίσει την αξία ενός διαμαντιού. Δύο πέτρες με ακριβώς ίδιο βάρος μπορεί να διαφέρουν αρκετά στην τιμή τους λόγω των ποιοτικών διαφορών τους. Ένα μικρότερο διαμάντι μπορεί να είναι πιο πολύτιμο από ένα μεγαλύτερο που έχει κατώτερο χρώμα, καθαρότητα και κοπή.

Τα Μεγάλα διαμάντια υψηλής ποιότητας είναι πολύ σπάνια και συνεπώς τα πλέον πολύτιμα.

Καλέστε μας