Αγορά Διαμαντιών

Στα καταστήματά μας υπάρχουν ειδικοί Εκτιμητές – Γεμολόγοι που μπορούν να εκτιμήσουν τα Διαμάντια σας και τους πολύτιμους λίθους σας δίνοντάς  σας άμεσα την μέγιστη προσφορά. Οι τιμές προκύπτουν βάσεi της καθαρότητας και το βάρος σε καράτια.

 • Κοπή Διαμαντιών. Χαρακτηριστικά και Ιδιότητες
 • Χρώμα Διαμαντιών
 • Καθαρότητα
 • Βάρος σε Καράτια

Ιδιότητες και Χαρακτηριστικά Κοπής

Η κοπή αναφέρεται στις γωνίες και αναλογίες που ένας κόφτης διαμαντιών θα μετατρέψει  ένα ακατέργαστο διαμάντι σε ένα επεξεργασμένο διαμάντι.

Τα διαμάντια τροχίζονται με 58 έδρες. μια καλή κοπή είναι απαραίτητη ώστε να δώσει στο διαμάντι την μέγιστη δυνατή λάμψη.

Η λέξη κοπή αναφέρεται  στο σχήμα του διαμαντιού.

Οι κοπές διαμαντιού είναι 7. Παρακάτω αναφέρονται Ονομαστικά :

 • Round Βrilliant
 • Μarquise
 • Pear
 • Emerald-cut
 • Princess
 • Oval
 • Heart.

Κοπή Διαμαντιού

Χαρακτηριστικά και Ιδιότητες
Χαρακτηριστικά και Ιδιότητες Κοπής Διαμαντιών

Χρώμα

Το καλύτερο χρώμα ενός  διαμαντιού είναι το άχρωμο διότι είναι αυτό που λειτουργεί επιτρέποντας στο φως να διασχίσει  και να μετατραπεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τα διαμάντια κατατάσσονται με  χρωματική κλίμακα του γεμμολογικού ινστιτούτου των Η.Π.Α. που ξεκινά από το D (απόλυτα άχρωμο) έως το Z (κίτρινο).

Οι διαφορές  μεταξύ κλίμακας των διαμαντιών   είναι ανεπαίσθητες με αποτέλεσμα   ένα μη έμπειρο μάτι να αδυνατεί να πραγματοποιήσει την αξιολόγηση του χρώματος, ενώ οι διαφορές χρώματος επηρεάζουν την αξία.

Τα Τελείως άχρωμα διαμάντια είναι πολύ σπάνια και  πολύτιμα.

Τα διαμάντια υπάρχουν με  αποχρώσεις πέραν του κίτρινου, όπως : ροζ, μπλε, καφέ, πράσινο, πορτοκαλί, μαύρο, και σπανίως το κόκκινο. Αυτά τα fantazy διαμάντια μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη αξία και έχουν ξεχωριστές κλίμακες άξιας.

Καθαρότητα

Όλα σχεδόν τα διαμάντια έχουν κάποιες εσωτερικές ατέλειες που ονομάζονται έγκλειστα.

Τα έγκλειστα έχουν δημιουργηθεί  από ξένα ορυκτά ή ρωγμές κατά την δημιουργία τουσ στα βάθη της γης. Κάθε διαμάντι αξιολογείται με τον ιδιαίτερο συνδυασμό των εγκλείστων. Τα περισσότερα έγκλειστα δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι. Για τον εντοπισμό τους χρειάζεται  μεγεθυντικός φακός καθώς και ένα έμπειρο μάτι.

Η καθαρότητα περιγράφει ουσιαστικά την έλλειψη εγκλείστων.

Ένα διαμάντι που δεν έχει σχεδόν καμία εσωτερική ή εξωτερική ατέλεια θεωρείται υψηλής ποιότητας γιατί μεγιστοποιείται η λάμψη λόγω της δυνατότητας του φωτός να διασχίσει την πέτρα.

Βάρος σε Καράτια

Το καράτι είναι η μονάδα μέτρησης βάρους  πολύτιμου λίθου.  Η λέξη “καράτι” ξεκίνησε ως μονάδα βάρους των πολύτιμων λίθων.

Ένα καράτι ισοδυναμεί με ένα πέμπτο το γραμμαρίου. Υποδιαιρείται σε 100 υπομονάδες που ονομάζονται ”Points”

Το βάρος σε καράτια δεν μπορεί από μόνο του να καθορίσει  την αξία ενός διαμαντιού.  Δύο πέτρες με ακριβώς ίδιο βάρος μπορεί να διαφέρουν αρκετά στην τιμή τους λόγω των ποιοτικών διαφορών τους.  Ένα μικρότερο διαμάντι μπορεί να είναι πιο πολύτιμο από ένα μεγαλύτερο που έχει κατώτερο χρώμα, καθαρότητα και κοπή.

Τα Μεγάλα διαμάντια υψηλής ποιότητας είναι πολύ σπάνια και συνεπώς τα πλέον πολύτιμα.