η τιμή της χρυσής λίρας σήμερα....

Ο τεράστιος αριθμός χρυσών λιρών που υπάρχει στην Ελλάδα προέρχεται από την περίοδο της γερμανικής κατοχής και την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία, όταν το χρυσό νόμισμα έγινε προσφιλές μέσο αποθησαύρισης και ασφαλές καταφύγιο για τους “έχοντες”.

Ακόμη και στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 οι αποταμιευτές φρόντιζαν να μετατρέπουν τα χρήματα τους σε λίρες, που χρησιμοποιούνταν σε όλες τις μεγάλες οικονομικές συναλλαγές και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

 

Αγορά χρυσής Λίρας

Οι χρυσές λίρες αποτελούν μία καθαρή επενδυτική επιλογή. Η κρίση στην οικονομία, η ανασφάλεια και αβεβαιότητα που προκαλεί το χρηματοοικονομικό σύστημα ενισχύσει σημαντικά την τιμή χρυσής λίρας στρέφοντας έτσι εκατοντάδες επενδυτές στη μαζική αγορά της. Η λίρα Αγγλίας συνίστανται ως σταθερή επενδυτική επιλογή.

Η ισοτιμία με την λίρα ήταν ο βασικός δείκτης όσον αφορά την συναλλαγματική αξία της δραχμής.
Πρέπει να σημειωθεί ότι και τώρα στην επίσημη αγορά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς χρυσής λίρας και πώλησης της.

Είναι σαφές ότι αυτή η διαφορά τιμών αγοράς και πώλησης χρυσής λίρας, αποτρέπουν ευκαιριακούς επενδυτές και απευθύνονται σε μακροχρόνιους επενδυτές.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Χρυσό γαλλικό νόμισμα

Χρυσό γαλλικό νόμισμα

Το χρυσό νόμισμα των 20 γαλλικών φράγκων εισήχθη για πρώτη φορά το 1803, το οποίο απεικόνιζε τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη στον εμπροσθότυπο του. Ήταν επίσης το πολυτιμότερο από τα νομίσματα που κυκλοφορούσαν για την εποχή του. Στην πραγματικότητα, το 20...

Διαβάστε Περισσότερα
Χρυσή Λίρα: Ο Κυρίαρχος των Επενδυτικών Νομισμάτων

Χρυσή Λίρα: Ο Κυρίαρχος των Επενδυτικών Νομισμάτων

Η Χρυσή Λίρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα χρυσό επενδυτικό νόμισμα. Είτε αγοράστηκε για τη δική του συλλογή είτε ως μακροπρόθεσμη επένδυση, έχει μια γοητεία που ξεπερνά την αξία του χρυσού και αφηγείται ένα κομμάτι της βρετανικής ιστορίας. Πολύ συχνά, το να...

Διαβάστε Περισσότερα
Χρυσή λίρα Αγγλίας!!!

Χρυσή λίρα Αγγλίας!!!

Μία δυναμική εκδοχή του χρυσού είναι η χρυσή αγγλική λίρα! Ένα αγγλικό νόμισμα κατασκευασμένο στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο όπου η γνησιότητά του φαίνεται κυρίως από τα καράτια, το βάρος κ το μέγεθός του!Η τιμή μιας χρυσής λίρας επιρεάζεται από την τιμή του χρυσού που...

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινοποίηση

Καλέστε μας