milgauss rolex
Ο ελβετικός οίκος Rolex που έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες μέρες στα νέα του μοντέλα, ενθουσίασε για άλλη μια φορά τους λάτρεις του συγκεκριμένου brand.
Αναπάντεχο ήταν όμως και το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών της ωρολογοποιίας για το μοντέλο Milgauss, γνωστό και ως το ρολόι του  ΄΄τρελού επιστήμονα΄΄ , με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η τιμή του στις πλατφόρμες πολυτελών μεταχειρισμένων ρολογιών, αφού δεν εμφανίζεται πια στην επίσημη ιστοσελίδα της Rolex, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για την απόσυρσή του.

Η ιστορία του Milgauss ξεκίνησε την δεκαετία του ’50 όπου η Rolex δημιούργησε ένα ειδικό ρολόι, το 1953 συγκεκριμένα, το οποίο απευθυνόταν σε ανθρώπους με “ιδιαίτερες” δουλειές όπως ναυτικούς, πιλότους, δύτες αλλά και ερασιτέχνες εξερευνητές όπου η απόκτηση ενός τέτοιου ρολογιού για το χέρι τους δεν θα τους προβλημάτιζε ότι θα σταματούσε να δουλεύει την ώρα της δουλειάς τους γιατί η καινοτομία αυτού του ρολογιού ήταν ότι δεν επηρεαζόταν η λειτουργία του από τα μαγνητικά πεδία.

Για αυτό το λόγο του δόθηκε και το όνομα το ρολόι του “τρελού επιστήμονα”! Επίσης πολλοί επιστήμονες αλλά και ερευνητές ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την έρευνα έσπευσαν να αγοράσουν το ειδικό αυτό μοντέλο.

Ενώ το Milgauss δεν ήταν τόσο δημοφιλές όσο η σειρά Daytona, κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας. Αργότερα όμως βρέθηκε και στα χέρια κάποιων ηθοποιών του Χόλιγουντ και τραγουδιστών είδωλα της ροκ μουσικής σκηνής!

Το ρολόι αυτό είχε μεγάλο καντράν και ήταν έξω από την μόδα της εποχής όπου ήταν πιο αρεστά τα ρολόγια με μικρό καντράν αλλά που το 2007 επανασυστήθηκε στους λάτρεις της Rolex με ένα εντυπωσιακό χρώμα στο καντράν του!

Σύμφωνα με πληροφορίες το Milgauss έχει τέτοια ζήτηση πλέον στη κατηγορία των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας που η τιμή του ξεπερνάει τα 13000 δολάρια σε σχέση με την αρχική του να είναι στα 9300 δολάρια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τιμή του έχει φτάσει στο ανώτατο όριο. Αναμένεται να ανέβει και άλλο η τιμή του αφού το ενδιαφέρον των συλλεκτών είναι τόσο πολύ έντονο που μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας στις αντίστοιχες πλατφόρμες για να το αποκτήσουν!!!

Κοινοποίηση

Καλέστε μας