μεταχειρισμένα ρολόγια audemars piguet

Τα μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet έχουν ξεπεράσει τις αποδόσεις της Wall Street με αποτέλεσμα η επενδυτική αξία των second hand ρολογιών πολυτελείας να είναι πολύ υψηλή!

Ο μέσος όρος αύξησης των τιμών των μεταχειρισμένων ρολογιών των παραπάνω εταιρειών ξεπερνάει το 20%, από το 2018 έως και σήμερα, σε αντίθεση με τις μέσες ετήσιες αποδόσεις των μετοχών του S&P 500 που φτάνουν μόλις στο 8%. Υπάρχει δηλαδή μια υπερδιπλάσια απόδοση σύμφωνα με στοιχεία της Boston Consulting Group και της Watch Box.

Αξίζει βέβαια να επισημάνουμε ότι άνοδο υπάρχει και στα λιγότερο επώνυμα ρολόγια ανεξάρτητων brands FP Journe, H. Moser & Cie και De Bethune, της τάξης του 15%,διπλασια σχεδόν του S&P 500!

Στα μεταχειρισμένα ρολόγια η τιμή εκτινάχθηκε κυρίως στη διάρκεια της πανδημίας λόγο του εγκλεισμού των ανθρώπων στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να αποταμιεύσουν μεγάλες ποσότητες χρημάτων και έτσι να αυξηθεί η ζήτηση και άρα και η τιμή πώλησης των συλλεκτικών ελβετικών ρολογιών!

Ενώ η πλειοψηφία των αγοραστών σε επώνυμα και συλλεκτικά Ρολόγια ήταν κυρίως άντρες τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως και ο αριθμός των γυναικών έχει αυξηθεί κατά πολύ!

Από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι η αξία της second hand αγοράς ρολογιών το 2022 έφτασε στα 24 δισ. δολάρια ενώ η αξία της αγοράς λιανικής στα 55 δισ. δολάρια! Εκτιμάται πως έως το 2026 η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών θα αυξηθεί ακόμα κατά 9% και ίσως αγγίξει τα 35 δισ. δολάρια!!!

Για αυτόν τον  λόγο η Rolex με ανακοίνωσή της θα αρχίσει να παρέχει πιστοποιητικό αυθεντικότητας σε μεταχειρισμένα ρολόγια προς επαναπώληση!

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν τα πολυτελή ρολόγια είναι μια εναλλακτική πρόταση επένδυσης!!!

Κοινοποίηση

Καλέστε μας